Grand Hotell

Hotell

Grand hotell:
Personlig service i Saudas
eldste hotell

– Hver eneste vegg har en historie ved seg, og vi vil tilby en hotellopplevelse der komfort, service og egenart står i sentrum, forteller hotellsjef Fredrik Nibe ved Grand Hotell Sauda.

Utsikten fra det hjemmekoselige rommet i tredje etasje samler alt i ett inntrykk. Saudavassdraget som rolig flyter ut i den blikkstille fjorden. Fjellene, som omkranser fjorden så langt øyet kan se. Havnen, der hurtigbåten daglig tar passasjerer til og fra Stavanger.
– Her synes jeg det er herlig å stå med kaffekoppen om morgenen, smiler hotellsjefen, og myser utover Saudafjorden.Nei, det er lite å si på atmosfæren og utsikten. Ingen tvil om det.

Egenart

Det er historie i veggene på Saudas eldste hotell. Siden det ble bygget for 102 år siden, har det gjennom tiden opparbeidet seg et særpreg som til og med inspirerte forfatter Kjartan Fløgstad i arbeidet med boken ”Grand Manila”. Hotellet ble opprinnelig bygget i sveitserstil, men framstår i dag mer moderne. Blant annet ble alle badene renovert for få år siden.
– Det er litt ekstra egenart med et slikt hotell som dette. Gjestene vil merke at det er noe mer enn et helt vanlig kjedehotell, og samtidig skal både komforten og servicen være på plass. Vi blir kjent med hver eneste gjest, og på den måten kan vi yte best mulig service, sier Nibe. Grand Hotell Sauda har 11 rom, og kontinentalfrokost er alltid inkludert.

Mye å by på

Grand Hotell Sauda har den treffende adressen Saudavegen 1, og ligger lett tilgjengelig et kort steinkast fra hurtigbåtterminalen. Innen et par minutters gange finnes alle Saudas fasiliteter, som bibliotek, kino, kafeer, shopping og utendørs badebasseng.  I kjelleren på hotellet finner man dessuten den tradisjonelt innredede puben Manilla, som har alle rettigheter. Sauda er en turistmagnet både sommer og vinter, mye takket være den spektakulære naturen som omringer byen. – Enten man vil nyte skibakkene i Svandalen om vinteren, bruke golfbanen eller gå en av de flotte turløypene våre om sommeren, så skal man alltid ha et godt hotell å hvile ut på. Det får man hos oss, sier Nibe.

Grand Hotell´s historie

Grand Hotell Sauda ble bygget i 1915, og het opprinnelig Bakke Hotell. Materialene som hotellet ble bygget av, ble den gang hentet fra et nedlagt hotell i Suldal, som het Selland Hotell. Hotellnavnet ble byttet til Grand Hotell to år etter byggingen, da det skiftet eiere. I senere tid har hotellet flere ganger skiftet eiere, og har blant annet hatt navnet ”Vertshuset Grand” siden starten av 1990-tallet. Nå er navnet Grand Hotell tatt tilbake, i forbindelse med nysatsingen med Fredrik Nibe ved roret.