Innovasjonscamp Sauda Ungdomskole

I samarbeid med Sauda Vekst og Sauda omstilling har Sauda Ungdomsskule i juni gjennomført sin fjerde Innovasjonscamp. Elevene har på ulike måter fått mulighet til å tenke kreativt, være framsynte og lete etter løsninger og muligheter for Sauda, innenfor gitte rammer. Målet var å skape bevissthet rundt begrepet endring, og de ulike aspektene ved samfunnet i rask utvikling. Med disse forutsetningene fikk elevene en konkret oppgave; å gjøre Sauda mer attraktiv for fastboende og besøkende.

Innovasjonscampen 2018 varte i to dager. Elevene delte seg inn i grupper, og jobbet med oppgaver av ulik karakter. Det meste av arbeidet som ble gjort, ble dokumentert av den ene gruppen, som hadde som oppgave å lage videopresentasjoner av campens mange kreative innslag. Disse videoene kan du se nærmere på her.

En innbydende og ryddig by er viktig om Sauda skal være attraktiv, og her jobbes det med rydding og rensing av stadionområdet. (Video: Tuva, Lilly og Silje)

Denne gruppen renser området ved Paviljongen for uønsket vegetasjon, blant annet nyper. Hardt arbeid må til for å få en fin by. (Video: Mathilde og Marcus)

Hvordan kan Sauda på beste vis utnytte den store plassen ved Paviljongen? Her bygges det modeller av ulike forslag. (Video: Hans Nicolay og Adrian)

Det ligger mye arbeid bak de ulike forslagene til framtidens bruk av området ved Paviljongen.Her er de ferdige modellene. (Video: Annika og Ida)

Elevene er ikke redde for å ta i et tak! Her får de kjørt seg som anleggsgartnere ved Andedammen. Resultatet har hele byen glede av. (Video: Birthe, Signe og Titinan)

Også i ærverdige Åbøbyen tok elevene tak, og ryddet gatene for rusk og rask. Også planter og busker ble trimmet og stelt. (Video: Stine, Andrine, Thea og Sara)

Innovasjonscampens kreative gruppe jobber iherdig med ulike forslag til hvordan Sauda kan bli mer attraktivt i framtiden. (Video: Birthe, Signe og Titinan)

Hvordan lager man det perfekte Sauda-måltidet? Denne gjengen har forsøkt å fange Sauda-essensen gjennom kreativ matlaging. (Video: Adrian og Idar)