Laster Arrangementer

Hekta – hvorfor meg?

Skulegata 20,
4200 Sauda

januar 28 @ 19:00

Nå er det på tide at rusmisbrukerne svarer for seg! Hvorfor velger noen et liv i rus – og gir faen i sine pårørende?

På utsiden står pårørende og føler seg sviktet og maktesløse. På innsiden er det et evig jag etter den neste “smellen”.

Dette er en sjelden mulighet til å komme tett på – og få et innblikk i rusmisbrukeres mange vanskelige utfordringer – men også gleder.

” En perfekt mix av historien til de rusavhengige, pårørende perspektivet og musikk”

I konsertforedraget ” Hekta” har artist og pårørende Eivind Jul Wibe Friksdal invitert med seg tre tidligere rusmisbrukere i sofaen for å prøve å forstå.

Eigil Karlsen og Jostein Jensen er mest kjente fra dokumentaren Stjernehimmel.

Til sammen har de over 50 års ruserfaring bak seg, og i Hekta deler de hjertelig og åpent av sin livserfaring.

Karl Olav Sundfør var hekta i flere tiår, men har i 17 år vært rusfri.

Fra scenen deles historier fra tre liv med rus, barnehjem, misbruk, behandlingsinstitusjoner og fengselsopphold.

Hvorfor ble de hekta? Hvordan var livet i rusen? Hva fikk dem til å velge rusen bort – og bli nykter? Og hvilke utfordringer står de overfor nå når de har startet livet på nytt?

For Eigil og Jostein spilte musikken en særdeles viktig rolle da de skulle bli rusfrie. Fra scenen vil de gi deg et knippe viser skrevet i den perioden de drev med rusmisbruk.

Karl Olaf jobber i dag i Rusmisbrukernes interesseorganisasjon (RIO), og sitter i brukerutvalget til Helse Vest og sentralstyret til Mental Helse.

Eivind Jul ble i 2019 tiildelt journalistprisen for sitt arbeid med dokumentaren “Stjernehimmel” om Eigil og Jostein. Han bidrar også musikalsk fra sin egen katalog i denne forestillingen.

Dersom du har spørsmål du ønsker svar på denne kvelden – er du velkommen til å melde dem inn som SMS til telefon 975 70 102. Du kan gjerne velge å være anonym. Skriv i så fall en A foran ditt spørsmål.

Noe gikk galt.
Google Maps ble ikke lastet inn ordentlig på denne siden. Du finner en nærmere teknisk forklaring i JavaScript-konsollen.

Hekta – hvorfor meg?