Laster Arrangementer

Hovlandsnuten opp 2021

Primær Fylkesveg 520 230,
4208

juni 12 @ 10:00

Hovlandsnuten er en av Saudas mest karakteristiske fjelltopper, godt synlig fra fjorden. Motbakkeløpet arrangeres i år for trettende gang. I år er me det tredje løpet i Norgescupen i motbakke og ser fram til at de beste løperene i Norge kommer til motbakkefest i Sauda – sammen med mange hundre barn og trimmere i alle aldre.

Man kan delta i delta i flere klasser; mosjon, brannmann/sherpa og konkurranse. Enten man er ung eller gammel, trent eller utrent, kan man nå toppen og den vide fjordutsikten som venter 931 meter over havet. Det eneste som trengs er en liten porsjon stå-på-vilje.

Startpunkt er ved Risvoll skule i Saudasjøen, og går forbi den idylliske Fosstveitdammen og gårdsbrukene der. Videre følger man den nye turveien oppover mot Nordstøldalen til fjells. Her vil det være kamp om motbakkeprisen fra Devold til raskeste mann og kvinne som passerer Brekkestølsbråtet 300 moh der det også er drikkestasjon. Fra hyttefeltet på Brekkestølsbråtet bærer det innover dalen et litt flatere parti på grusveg, før stigningen for alvor tar seg opp etterhvert som man nærmer seg Hovlandsstølen. Herfra og opp preges løpet av den nyopprustede stien og de fantastiske steintrappene som sherpaer fra Nepal har bygget. Turen fra fjorden opp til Hovlandsnuten går under navnet Sagastien. Løypa er cirka 6,7 kilometer lang.

 

Løpsreglement:

Konkurransedeltakerne må ha sekk med minimum 2 kg på ryggen. Sekken skal innhalda:
Vindjakke, bukse, tørr super, hue, handskar, drikkeflaske og energibar/banan (arrangør tek stikkprøvar på toppen, og det blir gitt tillegg i tid om utstyr manglar – nett på same måte som om ein sprang med for lett sekk).
Utvalet meinar denne endringa vil gjera det lettare både for utøvar og arrangør, samstundes som tryggleiken blir ivareteken. Sekken veies ved start, stikkprøver ved målgang.

sherpaklassen skal en bære 20 kg på ryggen eller i vektvest – inkludert 2 kg med nødvendig utstyr som klær og mat for turen. Det som bæres med veies ved start – stikkprøver ved målgang. Det er ikke lov i Sherpaklassen å bruke stavar. Sherpaene gjør det ikke heller!

Premiering:

Hovlandsnuten opp
1. plass kvinner og menn : kr 3 000,- samt Devoldpris.
2. plass kvinner og menn : kr 2 000,-
3. plass kvinner og menn : kr 1 000,-

Eramet Løyperekord for beste kvinne og mann premieres med kr. 10.000,-.

Sherpaklasse
1. plass kvinner og menn : kr 1000,- samt Devoldpris.
Ungdomsklasse
1. plass jenter og gutter : kr 1 000,- samt Devoldpris.
2. plass jenter og gutter : kr    750,-
3. plass jenter og gutter : kr    500,-

Ungdomsklasse er fra og med 12 til og med 15 år.

Dato

juni 12
}

Tidspunkt

10:00 - 16:00
Noe gikk galt.
Google Maps ble ikke lastet inn ordentlig på denne siden. Du finner en nærmere teknisk forklaring i JavaScript-konsollen.

Hovlandsnuten opp 2021