Laster Arrangementer

Mors hemmelighet – en fortellerforestilling av og med Ivar Nygaard

Kultur

Krig slutter ikke når våpnene stilner. Kriger kan føre til at gode gjerninger blir oppfattet og behandlet som ugjerninger og svik av seierherren. Hemmeligheter og skam kan tynge og forme hele liv.

Historiefortelleren, Ivar Nygaard, tar oss med på en spennende reise. Mors hemmelighet handler om den unge piken som følger drømmen om å bli sykepleier, trår feil under kringen og ender med å bli dømt for landssvik.

Ivar Nygaard forteller at om sin mors krig visste de ingen ting mens hun levde. Hun sa aldri et ord. De i familien som visste holdt mun. Ved en tilfeldighet fikk han og brødrene ideen om å sende en forespørsel til landssvikerarkivet og be om innsyn i hennes sak.  Det ble en underlig overraskelse å oppdage at hun hadde tilbrakt over ett år ved tysk front i Polen og i Nord Itallia og fem måneder som displaced person i Europa før hun fikk skyss hjem med skipet Haakon 7″. Hun ankom Kristiansand i oktober 1945. Hun ble tiltalt og dømt for ladssvik . Hun sonet ti måneder av en dom på ett år ved Bretvedt kvinnefengsel.

Detaljer
Dato: 1. november
Tid 17:00 - 20:00
Kategori: Kultur
Pris: 100,-
Billetter: Kjøp her

Arrangere noe?

Skal du arrangere noe i Sauda som du mener andre bør vite om? Registrer ditt offentlige arrangement her eller send info på e-post til [email protected], så skal vi få det på plass i kalenderen!