Seven Summits

Sauda seven summits s7s

Sauda seven summits er krevende turkonsept der du må regne med å svette litt for å nå målene dine. For å stå på toppen av alle sju fjell kommer det til å kreve noe av det. Nettopp derfor blir gevinsten så stor når du klarer det!

Sauda seven summits arrangeres som en sommervariant (1. juni – 31. oktober) og en vintervariant (1. februar – 31. mai). Det er viktig å merke seg at begge årstider krever at du har kunnskaper nok til å klare deg på egenhånd i fjellet. Ingen av turene tilrettelegges med skilting eller merking – her må du kunne lese kart og håndtere vær- og føreforhold selv. Der ligger en stor del av utfordringen.

Logo sauda seven summits
  • Ravnafjell

  • Brekkestølsnuten

  • Nonskiljenuten

  • Nevroldsnuten

  • Reinaskarnuten

  • Hegerlandsnuten

  • Vardanuten

Sauda seven summits – S7S – vinter

Sauda seven summits vinter består av sju toppturer som utfordrer deg med høydemetere og motbakker, og samtidig gir muligheten for flott skikjøring ned igjen. Randonee- eller telemarkski (etv. kraftigere fjellski og sko) er rett utstyrsrigg for å mestre disse turene.

Turene som er valgt gir muligheten for å ferdes relativt trygt uten å måtte eksponere seg for mye skredterreng. Likevel ber vi deg huske på at alle toppturer vil kreve at du gjør en selvstendig vurdering av hvor trygg snøen er akkurat den dagen du er på tur! Vi anbefaler sterkt å ta et skredkurs dersom man er i tvil om hvordan man tar trygge valg i vinterfjellet. I oppstartsåret 2018 vil vi be om fortåelse for at det krever litt planlegging og kvalitetssikring av turene før vi kan åpne for påmelding. Derfor er lanseringsdato satt til 1. februar.

Slik gjør du:

Du må kjøpe sesongens turhefte. Dette er din billett for å kunne delta og samtidig gjøre deg fortjent til deltakerbevis og trekkepremier. Premien får du kun dersom alle sju turer er gjennomført, som et synlig trofé ivrig turinnsats! Blir du ikke ferdig denne sesongen, kan du forsøke deg på nytt neste sesong. Sørg for å dokumentere tursamlingen din. Det gjør du slik: Last ned turappen DNT SjekkUT til mobilen din. Søk frem turlista som heter Sauda seven summits VINTER og trykk ”Bli med”. Da vil du finne våre sju topper som turposter i denne lista, og etterhvert som du besøker en topp kan du digitalt loggføre ditt besøk i appen.

Premiering:

Alle som deltar og fullfører vil få et synlig bevis på deltakelsen. I tillegg vil alle som har fullført være med i trekningen av en skipakke fra Dynafit og 7Blåner til en verdi av 15.700,-.

  1. Meld deg på
  2. Registrer turene dine på Kom-deg-UT appen
  3. Kom deg ut på tur