Logo til Djuvik

Telefon

Nettsiden

Adresse

Treaskjæret 7,
4200 Sauda

Djuvik

Offshore klemmer

Leverer over hele verden

Produktutvikling og fokus på nye markeder har styrket Djuvik vesentlig, og målet er soleklart; nemlig å utvikle seg enda mer.

Djuvik har siden 1999 levert umbilicalklemmer til bruk i oljenæringen. Det dreide seg om noen få varianter som ble levert kun til bedrifter i ett marked, nemlig olje- og gassnæringen i Nordsjøen. Djuvik er i dag Saudas største leverandør mot denne næringen, og leverer stadig større mengder med klemmer og relaterte produkter. Vareutvalget er utvidet til over 300 ulike produktvarianter.

– Vi er i stadig utvikling, og nå har vi et langt bredere fundament, og flere ben å stå på. Dette gjør oss langt bedre rustet mot de ulike konjunkturene. Under oljekrisen som vi nylig opplevde i Norge, ble vi nødt å ty til permitteringer. Vi står sterkere nå, selv om oljebransjen står for hoveddelen av vår omsetning, forteller Bjørn Idar Djuvik.

Djuvik er en av svært få bedrifter av denne størrelsen som har en rammeavtale med Statoil.

CNC

Det var sammen med broren Jan Harald Djuvik at bedriften ble startet i 1989, og fra starten var det maskinering som var bedriftens virke. Det ble investert i to CNC-maskiner, en fresemaskin og en dreiebenk, samt en plansliper og en sag. Kundene var tradisjonell industri.

I dag har Djuvik ikke mindre enn 14 CNC-maskiner. Dette er maskiner som ved hjelp av avanserte datamaskiner kan gjenkjenne data i tegninger, og produsere deler etter dem. Det er slik blant annet de anerkjente klemmene til olje- og gassnæringen blir produsert.

– Vi får stadig tilbakemeldinger fra oljearbeidere som har sett klemmene i aksjon både på dekk og på havbunnen. Dette er ledende teknologi, sier Djuvik, og forklarer videre.

– Vi bruker plast innenfor et område der det i utgangspunktet ikke er tiltenkt. Klemmene er flytende, og det sparer industrien for store summer, sier han.

Nye markeder

Djuvik har 18 ansatte, innenfor blant annet programmering, ingeniørstillinger, økonomi og salgsavdeling. Familiebedriften har hatt sterk fokus på å utvikle seg til nye markeder, og i dag har bedriften kunder i alle verdensdeler. Kunder fra stadig nye land blir en del av porteføljen.

– Vårt hovedmål er å hele tiden være i utvikling, også når det gjelder markeder, sier Bjørn Idar Djuvik.

Også selger Bjørn Åkre er overbevist om at bedriften har en meget positiv utvikling.

– Jeg har inntrykk av at de som jobber her er stolte av bedriften, og det er veldig lite utskiftning av arbeidskraft, sier han.

Trivsel og kvalitet

Bjørn Idar Djuvik forteller videre at Saudasamfunnet er et positivt element fra bedriften. Han berømmer både Sauda Vekst og Sauda kommune for en god pågående dialog.

– Vi opplever svært god støtte fra lokalsamfunnet, og vi er glade for å kunne holde til her, sier han.

Djuvik tror det er en sammenheng mellom de gode tilbakemeldingene bedriften får på produktene sine, og den innsatsen som er de ansatte legger ned.

– Jeg har inntrykk av at  de ansatte trives aller best når det er hektisk. Det tror jeg gjenspeiler seg i produktene, avslutter han.

Blant Djuviks viktigste kunder finner vi i dag blant andre Statoil, Schlumberger, Marathon Oil,  Baker Hughes, Aker Solutions, Subsea 7 og Island Offshore.

Klikk her for å gå til hjemmesiden vår.

Produkter og tjenester

Klikk på lenkene for å komme til produktene på Djuviks egne hjemmeside. Du kan klikke her for å komme til alle produktene.

Clamps

Guides 

Protectors

Andre produkter

Noe gikk galt.
Google Maps ble ikke lastet inn ordentlig på denne siden. Du finner en nærmere teknisk forklaring i JavaScript-konsollen.

Djuvik