Logo til Varicon

Telefon

Nettsiden

Adresse

Saudavegen 30,
4200 Saudasjøen

Varicon AS

Konsulentfirma

Hjelper deg å ta smarte og trygge valg

Varicon AS er et ingeniør- og konsulentfirma som tilbyr tjenester innenfor geomatikk, engineering, interiørarkitektur, simulering, KHMS, drone og geologi. Vi skal med vår ekspertise hjelpe deg å ta trygge og økonomisk smarte valg for ditt prosjekt – fra idé til ferdigstillelse.

Tjenester

Geomatikk

Å benytte seg av geomatikk gir trygghet gjennom alle prosjektets faser. Vi sørger for nøyaktige oppmålinger og dokumentasjon som gir effektivitet og kostnadskontroll, samtidig som feilsøk blir langt enklere. Geomatikk handler kort og godt om å flytte tegningene ut i den virkelige verden.

Engineering

Varicon tror på grundighet, fleksibilitet og en tett kontakt med kunden. Innenfor engineering er disse egenskapene alfa og omega. Vi kombinerer vår faglige kunnskap med bred praktisk erfaring innenfor blant annet platearbeid, sveis og mekaniske fag. Dermed er vi godt rustet til å finne løsninger som er optimale for hver enkelt kunde og hvert enkelt prosjekt.

Interiørarkitektur

Smarte rom og bygg skaper både trivsel og arbeidsglede. Interiørarkitektur er å tenke helhet. Det handler om funksjonalitet og form. Om trivsel. Om individualitet. Vi hjelper til med å ta smarte valg som gjør bygget perfekt for ditt bruk, både innvendig og utvendig.

Simulering

Opplæring gjennom simulering er den mest virkelighetsnære opplæring en kan få, uten å utsette seg for virkelighetens risikoer, ulemper og kostnader. Gjennom datasimulering kan man gjennomføre en mengde avanserte operasjoner og prosedyrer, også ved hjelp av Virtual Reality-teknologi. Helt realistisk, uten fare for helse, utstyr eller dyre produksjonsstopp.

KHMS

Kvalitet, helse, miljø og sikkerhet. Fire faktorer som sørger for trygghet på hver sine måter. Gjennom gode rutiner for internkontroll, skaper bedriften en arbeidsplass der både utstyr og ansatte er ivaretatt, som igjen gir effektivitet og lønnsomhet. Med fokus på løsninger hjelper vi til med nødvendig dokumentasjon, sertifiseringer, rutiner og miljøkontroll.

Geologi

Føre var-prinsippet er mer aktuelt enn noen gang. Klimaet forandrer seg, og på Vestlandet er det forventet et våtere og røffere klima i årene som kommer. Dette er med på å gjøre det viktigere enn noen gang å være proaktiv med tanke på skredfare, både der folk ferdes og der det skal bygges nytt.

Drone

Droner har blitt et viktig verktøy når det gjelder blant annet kartlegging, 3D-visualisering, prosjekteringsarbeid og inspeksjon. Vår RO3 tillatelse fra Luftfartstilsynet har følgende dispensasjoner i tillegg til nærflyging: Flyging over 120 meter høyde, flyging utenfor synsvidde, mørkeflyging og transport av gods.

Noe gikk galt.
Google Maps ble ikke lastet inn ordentlig på denne siden. Du finner en nærmere teknisk forklaring i JavaScript-konsollen.

Varicon AS