Svandalsfossen

Attraksjon

Svandalsfossen slepper seg ned 180 meter, rett ved riksvei 520. Det har blitt tilrettelagt med trapper, parkeringsplasser og utsiktsplatå for at man skal kunne kjenne kreftene i fossen tett på. 

På dager med stor vannføring kan man risikere å måtte kjøre gjennom en tåkesky fra fossen når man skal passere riksvei 520 med bil. Trappene som er laget går fra strandkanten, hvor fossen møter fjorden, og opp til trinnet hvor fossen raser utfor i 40 meter fritt fall. Stedet er perfekt for hele familien. Hva med en tur til toppen for å beundre de store vannmassene, for så å avslutte turen med grilling i stranden?

Det er også satt inn steintrapper for at man skal kunne gå høyest mulig. Disse trappene ble laget av Sherpaer fra Nepal. Det er rett og slett beundringsverdig å se innsatsen som er lagt ned i trappene. På toppen har man god utsikt til både Sauda og fjorden.

På dager med mye nedbør kan dette bli en våt og mektig opplevelse. Hva med en tur til utebassenget etterpå for å få tilbake varmen?

Sesong

Hele året

Parkering

Gratis

Noe gikk galt.
Google Maps ble ikke lastet inn ordentlig på denne siden. Du finner en nærmere teknisk forklaring i JavaScript-konsollen.

Svandalsfossen