Hovlandsnuten

Fjelltopp

Hovlandsnuten er Saudas mest populære nut. Denne spektakulære nuten byr på opplevelser for både store og små, og turen passer de aller fleste.

Motbakkeløpet Hovlandsnuten Opp trekker folk fra hele landet hver eneste gang det arrangeres i juni. Motbakkeløpet arrangeres den andre helgen i juni hvert år. Likevel nyter både turister og saudabuer denne turen stort sett hele året. Utsikten fra panoramahytten 931 meter over havet er spektakulær, og verdt turen i seg selv, men det er masse å se og oppleve på veien opp også. For de minste kan dyrelivet by på spennende overraskelser langs stien. Rådyr, mus, rev, hare og hjort er vanlige syn i disse fjellene.

Turen opp til toppen passer alle i normal form, mellom 6 og 90 år, selv om det helt sikkert finnes både yngre og eldre nutvenner der ute. Langs stien er det mange utsiktspunkter, der man kan se utover både Suldal og Sauda. Turen tar cirka tre timer i normalt tempo, men rekorden på 41.47 minutter er fortsatt mulig å slå, om du virkelig vil ha en utfordring.

Hvorfor ikke ta med hele familien på tur? Start på Risvoll Skole, sett kursen mot Hovlandsnuten. Eventuelt kjør opp til Skeivane for en litt kortere tur. Barna kommer til å elske Eventyrskogen og Trollplassen som begge ligger langs løypen (Skeivane) på veg opp til nuten. Etterpå kan dagen avsluttes med en dukkert i utebassenget?

Vil du lese mer om motbakkeløpet Hovlandsnuten Opp, finner du det på deres egen HJEMMESIDE.

Løypekart finner du HER.

Sesong

Sommer og høst

Barnevennlig

Passer alle barn

Tilgjengelighet

Ikke egnet for rullestol

Parkering

Gratis

Noe gikk galt.
Google Maps ble ikke lastet inn ordentlig på denne siden. Du finner en nærmere teknisk forklaring i JavaScript-konsollen.

Hovlandsnuten