Skisenter

Ski

Sauda Skisenter: – Snøen er for alle

 – Mest av alt ønsker jeg at folk får komme seg ut og nyte snøen. Hos oss har man mange muligheter både for store, små, proffe og amatører. Å kose seg behøver heller ikke å være dyrt, forteller daglig leder ved Sauda Skisenter, Lars Reidar Fosstveit

 Sauda Skisenter er et svært populært mål for både turister, skiglade saudabuer og trofaste hytteeiere i regionen. Med fem heiser, mer enn fem kilometer med herlige preparerte løyper og en heiskapasitet på hele 5200 personer i timen, er dette indre Ryfylkes mektigste skiparadis.

Nå har skisenteret investert i en ny lekesak, som garantert vil bli en favoritt blant de minste, nemlig et rullebånd, der man bare kan hoppe på og av som man ønsker. Båndet er likt det man finner på flyplasser, men tar med dem som hiver seg på, 40 meter opp bakken. Så er det bare å suse utfor. Akebrett, rattkjelker eller ski. Alle kan hoppe på båndet.

Og best av alt, båndet er helt gratis å bruke.

Variert

– For oss er det aller viktigste at folk kommer seg ut, og gjerne opp hit for å bevege seg, nyte snøen og kose seg sammen. Det skal ikke være en høy terskel for å kunne kose seg i snøen. Det skal heller ikke behøve å være dyrt, sier daglig leder ved Sauda Skisenter, Lars Reidar Fosstveit.

Han forteller at Sauda Skisenter skal være et allsidig skisenter. Her kan man bruke heisene til å komme seg opp i høyden, for så å gå løyper til de omkringliggende slettene og toppene. Vil man kjøre alpint, er det flere varierte løyper å velge mellom, og hele 500 høydemeter å gå løs på.

Mange nybegynnere benytter seg av det nye skibåndet for å komme seg litt oppover i bakkene.

Familiedrevet

Det skal være en komfortabel opplevelse å tilbringe dagen på Sauda Skisenter. Her finner man en trivelig kafeteria, der det serveres varm mat og drikke. Tar man kveldskjøringen, finnes det også en bar med alle rettigheter. Trenger du noe utstyr, er det skishop på anlegget, med godt utvalg av skirelatert utstyr.

– Vi skal tilby det som trengs, og vi skal ha den kunnskapen og erfaringen som må til for å gi gode råd. Folk er forskjellige, og har forskjellige behov. På Sauda Skisenter vil du bli kjent med de ansatte. Vi er tilstede, vi er tilgjengelige og vil bidra til å gi alle en hyggelig tur i snøen, sier Fosstveit.

Lars Reidar Fosstveit driver skisenteret sammen med familien sin. Konen Anita står for økonomi og deler av driften, Sondre står for drift av løypene, mens Vetle driver den populære Vetlebu. Også resten av familien bidrar på ulike måter i driften.

Billigste skisenter

Det bygges stadig nye hytter i Svandalen, og Fosstveit tror disse vil være svært positive tilskudd, både til Sauda og til skisenteret.

– Hyttefolket står for mye omsetning i regionen, og de er ivrige brukere av fjellene vi har her. Det er alle tjent med, sier han.

Han forteller videre at Sauda Skisenter, som for øvrig er Ryfylkes billigste skisenter, investerer mye i framtiden. Blant annet har skisenteret ti snøkanoner som setter i gang produksjonen av snø så snart det er minusgrader.

– Vi får en lenger sesong når vi kan bruke dette utstyret, og selv om vi er væravhengige for å få de helt store besøkstallene, så får vi løypene raskere klare med snøkanoner. Nå er det bare å komme seg ut i løypene, smiler Fosstveit.

Båten til fjells

Sauda Skisenter samarbeider i sesongen med Rødne Fjord Cruise. Sammen tilbyr de et heldags opplegg for skiinteresserte i Stavanger og omegn.

Hurtigbåten tar deg komfortabelt fra Stavanger til Sauda på morgenen. Der venter bussen, som tar deg rett opp til Sauda Skisenter, der du kan boltre deg i fem skitrekk, gratis skibånd, og kose deg med varm mat og drikke i kafeteriaen.

På ettermiddagen er det retur med til Stavanger med båt.

Les mer om dette tilbudet, og sjekk priser her.

Fakta

 • 3 stk T-heiser, og 2 stk tallerken heiser (totalt 5 heiser)
 • 1 stk skibånd på 200 m
 • Mange nedfartsmuligheter med ulik vanskelighetsgrad
 • Lengste nedfart på 5 km
 • Snøkanonanlegg
 • Familieområde med heis og skileik aktiviteter
 • Skiinstruksjon
 • Kveldskjøring med flombelyst nedfart på 900 meter
 • Eget servicesenter med kafeteria og 300 m2 terasse mot bakken.
 • Skiutleie m/skishop og skiverkstad
 • Paraplybar med Afterski
 • Parkering for opptil 800 biler
 • Turmuligheter i oppkjørte løyper og uberørt terreng

 

Sesong

Vinter

Barnevennlig

Passer alle barn

Parkering

Gratis

Noe gikk galt.
Google Maps ble ikke lastet inn ordentlig på denne siden. Du finner en nærmere teknisk forklaring i JavaScript-konsollen.

Skisenter